Anna ellenére, hogy a halolajról ma igen sokat hallani, nem árt tudni, hogy ez az anyag régóta kutatott az egészségre kifejtett vélhetően előnyös hatása miatt. Ha kimondjuk, hogy csukamájolaj, sokan azonnal a fejükhöz kapnak, hogy lám, lám.

A norvég halolaj halakból kinyert olaja magas omega 3 tartalmú, ami segíti a D-vitamin beépülését, vélhetően hat a szív működésére és az ezzel kapcsolatos funkciókra, valamint feltételezhetően hatással van az idegrendszerre is, az ingerület átvitelre, és ezzel egy alapot képez az egész szervezetünkben.
Tehát a norvég halolaj egy olyan bázisanyagot tartalmaz, amely orvosilag is komoly kutatások tárgyát képezi. Hazánkban ennek azért van különösen nagy jelentősége egyrészt, mert nagyon sok a szív- és érrendszeri problémával élő ember, másrészt pedig mert hihetetlenül alacsony a halfogyasztás.
Tehát hazánkban a norvég halolaj pozitív hatásainak ismertetése kiemelten fontos lenne. A zsíros halak fogyasztása segíthet a helyzeten, de csak abban az esetben, ha a hal tiszta vízben él és innen halásszák ki.