Felelős szülőként kemény kihívás elé nézünk, ha gyermekeinket minőségi táplálékkal szeretnénk ellátni, főleg ha figyelembe vesszük azt az ellenkampányt, amivel nap mint nap találkozunk a boltokban a különböző sós és édes rágcsák, csokik és édességek formájában.
Nincs tehát könnyű dolgunk, ha szeretnénk, hogy gyermekeink tápanyagokban dús, egészséges ételt fogyasszanak Gyakorló anyaként jómagam is gyakran szembesülök azzal, hogy az az indok, hogy ezek éppen számukra hasznos, vagyis egészséges étel gyerekeknek, ez vajmi keveset számít. Ha azt szeretném, hogy elfogyasszák – az ő szavaikkal élve – a kaját, akkor annak bizony finomnak és gusztusosnak kell lennie.
Sokáig a gyümölcs sem volt kelendő nálunk, míg azonban a világhálón fel nem fedeztem, hogy banánból, kiviből, mandarinból jópofa alakzatokat lehet készíteni. Így lett a ezekből a gyümölcsökből például pálmafa. Így lettek aztán az uncsi gyerekeknek készült egészséges ételekből izgalmas gyerekszendók, amikor ketchuppal szemet és mosolygós szájat rajzoltam. De akár retekből és paradicsomból is készülhetett az a száj vagy szem, salátából a haj, sajtból a szemöldök. Tapasztalatom szerint csak ha kevésbé kreatív díszítést rittyentettünk, már az is jótékonyan befolyásolta az elfogyasztást.