Készítsünk egészséges kenyeret otthon. A teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér teljes mértékben gluténmentes. Nincs benne tojás és szója sem. A kenyér alacsony glikémiás indexel rendelkezik. A lenmagos és zabos változatok is nagyon finomak. Ha ragaszkodunk az egészséges ételekhez, akkor érdemesebb, ha saját magunk készítjük el. A kenyér sütése se legyen másképp. Az egészséges, gluténmentes kenyér elkészítéséhez szükséges alapanyagokat az interneten is meg tudjuk vásárolni. Léteznek már speciális kenyérporok is, amihez már csak vizet kell adni és máris lehet dagasztani. A dara, kókuszliszt, szezámmag liszt nagyon jó választás. Érdemes szárított élesztőt használni, az ilyen gluténmentes kenyér elkészítéséhez. A natúr, gluténmentes kenyérliszt keverékek árban is nagyon jók, nem kell attól félni, hogy ezek a termékek nagyon drágák lennének. Az biztos, hogy nem annyiba kerül, mint egy kiló fehér búzaliszt, de az egészségünkért ennyit igazán megtehet mindenki. A gluténra érzékenyek számára csak ilyen keverékekből készíthető kenyér.