Home / Egészség / Biotáplálkozás / Étkezési preferenciáink átalakulóban vannak

Étkezési preferenciáink átalakulóban vannak

A hagyományos konyha reformnak indult az elmúlt pár évben, főként a globalizáció és a gasztronómiai divat trendjeinek alakulása miatt. Egyre több háziasszony orientálódik az idegen, külföldi konyhák ízek felé. Míg egyesek az édes-savanyú, de egyben csípős kínai ételeket részesítik előnyben, mások inkább a mediterrán világ aromáit, a skandináv étkeket vagy éppen az amerikai gyorsételek ízeit preferálják.

etkezes

A nagy szupermarket láncok alátámasztják ezt a trendet, hiszen egyre több olyan terméket, legyenek azok fűszerek, félkész vagy késztermékek, vezetnek be polcaikra, melyek segítik a háziasszonyokat a nemzetközi konyha ételeinek ízeinek reprodukálásában.

Vannak olyan üzletláncok, melyek tematikus hetek bevezetésével vonzzák a vásárlókat, hiszen a kíváncsiság arra sarkalja a fogyasztót, hogy megkóstolja a hétnek megfelelő külföldi gasztronómiai ízeket, illetve kísérletezzen ezekkel a konyhában.

Ugyanakkor ezen irányvonalat segítik azok a gasztroműsorok is, melyeket a kereskedelmi televíziók tűznek képernyőre nap, mint nap, illetve a gasztrobloggerek is, akik, képek és kisvideók formájában késztetik az olvasót a recept kipróbálására.

About admin

Check Also

Szabó Kitti Aviva oktató

Aviva alapgyakorlatok nőknek: miben más ez a módszer?

Szabó Kitti Aviva oktató A hormonális egyensúly elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges, teljes életet élhessünk, akkor ...

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás