Home / Biotáplálkozás / A gluténmentes liszt típusai

A gluténmentes liszt típusai

Gluténmentes liszt rizsből
Gluténmentes liszt rizsből

A lisztérzékenység egy igen elterjedt genetikai okokra visszavezethető autoimmun betegség. Ez sok kellemetlenséget okoz az ebben a betegségben szenvedőknek. Számukra a gluténmentes liszt felhasználása lehet az egyetlen megoldás. Ez ugyanis nem tartalmazza a betegség kialakulásáért felelős fehérjéket.

A gluténmentes liszt több típusú is lehet. Ezekre a termékekre jellemző, hogy nem búzából készülnek, hiszen abban jelen van az előbb említett káros fehérje, a gliadin. Viszont nagyon sok növényi magból lehet az általunk is ismert búzaliszthez hasonló termékeket előállítani.

Gyakran rizsből, szójából és kölesből készítenek ilyen lisztet, de nem ritka a tápióka gyökeréből készült liszt sem. A naturvidek.hu webáruházban is többféle gluténmentes liszt közül válogathatnak a vásárlók. Található itt rizs- és kölesliszt, valamint a ritkaságnak számító zöldbanán- és kókuszliszt is megvásárolható.

Érdemes kipróbálni ezeket a különleges készítményeket, hiszen az egészségünk mindennél fontosabb. Nem csak lisztérzékenyek fogyaszthatják ezeket az élelmiszereket, hiszen jótékony hatásuk bárkinél megmutatkozik.

Print Friendly, PDF & Email

About admin

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás